Formació a Tarragona

logo de Fet Tarraco

Formació a Tarragona

Som FeT Tarraco SCCL, una cooperativa sense ànim de lucre formada per un equip intercultural de dones. FeT = per l’alegria que sents quan acabes una tasca + Tarraco = perquè som de Tarragona i volem arribar molt lluny gràcies al món virtual.

A través de la Cooperativa t’oferim els serveis de formació a Tarragona (fàcil i dinàmica) que necessites. FORMACIÓ amb una perspectiva feminista, transformadora, interactiva i dinàmica. DIVERTIDA. Tenim un projecte de formació que posa potes enlaire l’educació que coneixes.

Serveis

Mediació

és una alternativa de resolució de conflictes que pretén transformar la manera de relacionar-se per a evitar que es repeteixin els problemes derivats del conflicte que d’atallar-se prèviament mitjançant el dialogo i el reconeixement de l’altra part i les seves necessitats, no arribaria a generar situacions de violència i malestar.

La mediació és un procediment de resolució de conflictes en què les persones en una situació de conflicte acorden voluntàriament la intervenció d’un professional especialitzat, imparcial i neutral (el mediador/a) que els ajudarà a arribar a prendre uns acords beneficiosos per a totes les parts implicades, evitant entrar així en la via judicial i els costos a tots nivells que aquesta comporta, o evitant també la cronificació de la seva situació posant als menors en una situació de risc social.

L’objectiu principal és intervenir potenciant els recursos personals de cadascuna de les persones a través de la tasca educativa, tenint present les necessitats de les persones.

Els àmbits d’actuació són:

Àmbit familiar

per a famílies, parelles o unitats familiars amb menors (fins i tot en seguiment per part dels SBAS) per a resoldre els conflictes de parella, evitant així que els menors es vegin afectats. Per a famílies que tinguin menors d’edat amb problemes estructurals i/o dificultats de relació, amb risc que la no intervenció faci agreujar la situació i entrar en una situació de desprotecció.

Àmbit escolar

hi ha dos tipus d’actuacions possibles: les activitats de tutoria són formacions molt senzilles que acostumen a tenir una fase lúdica, una de reflexió i una d’aplicació a noves situacions. El servei de mediació és una instància de regulació de conflictes que no substitueix les normes de convivència de l’escola. Actua educativament i preventivament perquè es fonamenta en la responsabilització i reparació, més que en la sanció. El servei de mediació pot oferir-se a tots els membres de la comunitat o tan sols a l’alumnat.

Àmbit comunitari

en la vida en comunitat, els conflictes responen a la normalitat, atès que responen a la diferència entre les concepcions que cada col·lectiu té sobre l’ús d’un determinat espai públic o fins i tot privat. A nivell individual, cadascú de nosaltres defensa el que considera els seus drets legítims, sobretot si tenim la percepció que una altra persona o grup els ha vulnerat; el conflicte apareix quan tenim diferents visions sobre quins són els nostres drets i què són els deures dels altres. La mediació proposa parar-se i dedicar temps de qualitat a les qüestions que ens afecten en el dia a dia. Ens convida a deixar de reproduir patrons de relació individualistes per a aprendre altres maneres més riques, conscients i solidàries, amb el diàleg podem construir nous continguts i arribar a realitats noves a partir de les diferents visions sobre un mateix fet o creença.

Programa Art-integració Intergeneracional

Es tracta d’un programa solidari el principal objectiu del qual és, mitjançant l’art, potenciar les relacions intergeneracionals i interculturals entre dones majors de 65 anys i dones i nenes de totes les edats, en un clima de convivència solidària.

Oferim, mitjançant l’art, companyia a dones majors o nouvingudes que pateixen de solitud, evitant l’aïllament i fomentant la seva participació social i sentiment d’utilitat. Es formen grups mensuals en diferents horaris, són grups amb continuïtat. Es pot ingressar en qualsevol moment, amb entrevista prèvia. Els grups es formen amb un mínim de 3 persones i un màxim de 7.

Fem servir l’Art com a mitjà de transport d’una vivència personal que esdevé en col·lectiva, i ens porta a reflexionar sobre les emocions, la manera de comunicar-nos, els vincles, les necessitats postergades; les creences, l’apoderament, l’espiritualitat. Cada dona amb la seva essència enriqueix l’experiència. La creació artística a través de diferents recursos (pintura, argila, plastilina, collage, ..), les imatges disparadores, els poemes, les visualitzacions, les meditacions, el teatre, són els recursos que utilitzem per a obrir portes que ens porten als nostres mons interns.

Una proposta que ens convida a crear nous vincles, ens ajuda a mirar-nos en altres mirades per a aprendre a conèixer-nos millor, a desafiar els nostres propis límits, a animar-nos a ser els qui volem ser.

També oferim els serveis de:

 • Assessorament a formadors que vulguin actualitzar les seves formacions perquè siguin més actives, vivencials, pràctiques, participatives,…
 • Tutorització perquè les entitats que ofereixen formació arribin a les persones de manera més inclusiva, personalitzada i propera.

La nostra cooperativa ha estat pensada per proporcionar coneixement i acompanyament per al desenvolupament laboral i integral de les persones.

Equip

Mónica Bobis

Soc Mónica, i soc de la collita del 72. Estic casada i soc mare d’una nena meravellosa de 10 anys. Vaig estudiar dret perquè buscava una professió que em permetés ajudar a les persones. Treballo d’advocada, formadora, administradora concursal i assessora pel meu compte des de 1999 i, actualment, continuo gaudint del meu treball. Encara que convisc amb les meves misèries, procrastinació, … soc una curiosa multiapasionada, crec que l’especialització no és pròpia de l’ésser humà. M’encanta explorar i posar en pràctica, de manera sostenible i vivible, aquestes alternatives possibles i desitjades que transformen les creences heteropatriarcals i productivistes que ens travessen. 

En 2015, arran de la meva maternitat, vaig cursar el Curs Sahw Academy de Coaching Nutricional, i des de llavors, també faig tallers d’hàbits saludables en temes de respiració, hidratació, nutrició, esport, medi ambient i creixement personal, amb Associacions com Porta’m A Prop, Papallones, …

També faig formacions d’emprenedoria, comptabilitat, fiscalitat i pla d’empresa a empreses que ofereixen cursos de formació contínua com el Centre EsitFP de l’Escola Joan XXII, Centre de Formació Novatecnica, S.L., Centre de Formació Frada, Autoocupació Tarragona, … En 2019 vaig obtenir el Certificat de professionalitat de docència de la formació professional per a l’ocupació.

Des de fa 21 anys treballo assessorant persones emprenedores, constituint i portant la gestió de societats, cooperatives, entitats i persones autònomes, i fent gestions per a persones particulars com a IRPF, tramitació d’ajudes, … Aquest passat 2020 – 2021 he aprofitat per a actualitzar-me en el tema de cooperatives i economia social, i he aconseguit el segell “Aquí assessorem l’Economia Social” de la Xarxa d’Ateneus cooperatius.

Marina Tatar

Soc Marina, nouvinguda a Tarragona fa només 5 anys, després d’emprendre la decisió més boja de la meva vida i aventurar-me a traslladar la meva vida des de Moldàvia. Soc, des de fa 11 anys, una jove mare monoparental. He cursat dues carreres universitàries, sociologia i psicologia, amb experiència en la recerca científica i la capacitat de parlar en 4 idiomes, romanès, anglès, rus i castellà.

Al meu país treballava en la universitat en diferents estudis per a la facultat de sociologia. Des que he arribat a Catalunya m’he dedicat de manera autònoma a la teràpia individual, en grup i a la formació en temes de creixement personal per a persones de totes les edats, nens, joves, adults i tercera edat: art-eràpia, autoestima, gestió de les emocions, resiliència, intel·ligència emocional, …

M’he especialitzat en la utilització de dinàmiques transpersonales i gestalt. He col·laborat com a voluntària en l’associació Dhides de Tarragona en l’acompanyament de dones i criatures que han sofert abusos físics o emocionals.

Rosa Casas

Antropòloga, educadora i treballadora social. Especialista en gènere i violència masclista.

Ens uneix la maternitat, la curiositat, la disciplina, la persistència i un apassionat interès pel que estem fent. Som ments obertes, progressistes i aventureres que no tenen por d’arriscar-se buscant nous camins i que no es desanimen davant el fracàs momentani.

La meta que ens impulsa a actuar des de FeT Tarraco SCCL és ajudar a conquerir un nivell de vida conciliador i desenvolupar activitats que contribueixin a divulgar els coneixements que impulsen el creixement personal i professional.

Tots tenim mòbil, cada quan s’actualitza?

què pasaria si no s’actualitzes?

I tu, t’actualitzes? Com tries en què t’actualitzes?

Amb FeT Tarraco t’ajudem a fer-ho fàcil i divertit.

Com

Mirada sistèmica i relacional

Valorem el desenvolupament socioemocional com una porta d’entrada cap a la relació amb un mateix/a i en relació amb l’ambient i l’entorn (mirada sistèmica i relacional). L’Amor és el punt de partida de totes les nostres accions.

Coneixent les persones

Posem en el centre de l’aprenentatge a la persona que rep la formació, adaptant-nos a les seves necessitats, nivell educatiu i tipus d’intel·ligència. Prenem el temps que sigui necessari per a conèixer a les persones, considerant a cada persona i potenciant les seves particularitats encoratjant la seva participació i l’expressió de les seves opinions per a promoure l’anàlisi i que pugui prendre les seves pròpies decisions.

Esperit crític

Incentivem l’esperit crític, la curiositat. Fomentem la reflexió. La curiositat genera dubtes i els dubtes es converteixen en preguntes sobre el que estem veient i experimentant.

Experiènces i aprenentatge col·laboratiu

Utilitzem casos pràctics i simulacions com a eix central de l’ensenyament, compartim respostes per a afrontar el món real. Eliminem l’aprenentatge formal dels nostres materials. Fomentem l’aprenentatge col·laboratiu.

Animem a les persones perquè s’apropiïn del tema i contribueixin amb les seves experiències, perquè es comparteixi la informació, aprenguin uns dels altres i treballin junts en temes comuns. Barregem les experiències, els sentiments, les reflexions i el coneixement factual per a aconseguir un aprenentatge més profund i una major inclusió. No és el mateix llegir la lliçó que experimentar-la. Creem experiències que creguin emocions i compromís personal, la qual cosa fa que l’aprenentatge sigui important, significatiu i divertit.

Joc i creativitat

Fem l’aula més divertida perquè hi hagi més possibilitats d’aprendre més. Utilitzem el joc perquè el lúdic no és ni menor ni secundari sinó, en realitat, la forma d’aprenentatge més elemental. Es tracta de provar, experimentar, introduir-se i formar part del tema en qüestió. La diversió facilita l’aprenentatge i crea empremtes més profundes i permanents que la memorització i la repetició.

Celebrem la creativitat, incentivem el desenvolupament d’idees i solucions noves. Aprenem que pot haver-hi diverses solucions diferents per a un mateix problema. La Creativitat és la nostra eina per a transformar allò que ens proposem.

Traball en equip

Fomentem el treball en equip. Democratitzem el treball en grups per a permetre que les persones es comuniquin entre si de noves maneres i amb noves perspectives. Això afavoreix un clima inclusiu que afavoreix el desenvolupament del grup. Millorem la comunicació permetent a les persones exposar les seves opinions per a desenvolupar les habilitats comunicatives. S’aprèn a escoltar, a tenir paciència i a respectar les idees alienes. I el més important, es perd la por d’equivocar-se.

Les nostres càpsules formatives

 • Gestió del temps
 • Aprèn a treballar en equip
 • Comunicació assertiva
 • Atenció telefònica en situacions complexes
 • Eneagrama per a millorar el treball en equip
 • Gestió de l’estrès
 • Introducció a la comptabilitat per a empresari/as
 • Millora la teva productivitat
 • Mindfulness
 • Motivació i gestió d’equips
 • Gestió de la por en l’emprenedoria
 • Productivitat personal

Nou catàleg de cursos

catalogo de cursos

error: Content is protected !!
Skip to content
logo-mitma-nextgeneration